Ανέγερση νέας ξενοδοχειακής μονάδας 3 στο Πάνορμο Μυλοποτάμου

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Σχετικά με το project

Σε οικόπεδο επιφάνειας που βρίσκεται εντός Σχεδίου Πόλεως Πανόρμου του Δήμου Μυλοποτάμου, Νομού Ρεθύμνης, καλούμαστε να κατασκευάσουμε μια νέα ξενοδοχειακή μονάδα 3*.
Πιο συγκεκριμένα σχεδιάζουμε δυο κτήρια εντός του οικοπέδου. Το κτήριο Ι αποτελείται από ισόγειο χώρο, που φιλοξενεί την υποδοχή και το εστιατόριο, ενώ στο υπόγειο στεγάζονται οι βοηθητικοί χώροι της ξενοδοχειακής μονάδας. Τα δύο επίπεδα επικοινωνούν μέσω ανελκυστήρα και κλιμακοστασίου, ενώ προβλέπεται δεύτερο κλιμακοστάσιο στο βορειοδυτικό τμήμα του υπογείου, ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες λειτουργίας του εστιατορίου. Το δώμα του εν λόγω κτηρίου φυτεύεται και η πρόσβαση σε αυτό γίνεται μέσω του κλιμακοστασίου του ανελκυστήρα.

Το κτήριο ΙΙ είναι εν μέρει διώροφο με δώμα και εν μέρει διώροφο με σοφίτα και μονόρριχτη στέγη. Στο ισόγειο ο σχεδιασμός μας προβλέπει 9 δωμάτια (συνολικά 10 κλίνες) με ξεχωριστή είσοδο το καθένα. Κάθε δωμάτιο περιλαμβάνει υπνοδωμάτιο, λουτρό και ιδιωτική πισίνα. Στον όροφο στεγάζονται 9 δωμάτια (9 κλίνες), εκ των οποίων τα 5 διαθέτουν σοφίτα με υπνοδωμάτιο (5 κλίνες). Η πρόσβαση στον όροφο πραγματοποιείται με εξωτερικό κλιμακοστάσιο στο βόρειο τμήμα του κτηρίου και με εσωτερικό κλιμακοστάσιο στο νότιο τμήμα του. Κάθε δωμάτιο έχει ξεχωριστή είσοδο, η οποία πραγματοποιείται είτε από ανοιχτό διάδρομο είτε από στεγασμένο. Η πρόσβαση στη σοφίτα πραγματοποιείται από εσωτερικό κλιμακοστάσιο εντός των δωματίων. Κάθε δωμάτιο στον όροφο περιλαμβάνει υπνοδωμάτιο, λουτρό, πέργκολα και τζακούζι στο μπαλκόνι.

 

07

Τέλος διαμορφώνουμε ημιυπαίθριους χώρους τόσο στο κτήριο Ι για τη σηματοδότηση της εισόδου στο συγκρότημα και την κατασκευή υπαίθριου καθιστικού, όσο και στο κτήριο ΙΙ μπροστά από κάθε δωμάτιο για την σκίαση της πισίνας και την εξασφάλιση της ιδιωτικότητας της διαμονής των επισκεπτών.

Λόγω της ανεπαίσθητης κλίσης του φυσικού εδάφους, το κτίριο διαμορφώνεται σε ένα επίπεδο και σε μικρή υψομετρική διαφορά από το φυσικό έδαφος.
Η είσοδος στο ξενοδοχείο προβλέπεται να είναι από τη βόρεια πλευρά του οικοπέδου σε σημείο όπου το ύψος του δρόμου επιτρέπει την είσοδο ΑΜΕΑ με τη δημιουργία διαδρόμου εισόδου χωρίς κλίση . Στο οικόπεδο δημιουργούμε 4 θέσεις στάθμευσης. Οι διαμορφώσεις του περιβάλλοντα χώρου έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να ικανοποιούνται οι απαιτήσεις της κατασκευής δηλαδή οι θέσεις στάθμευσης, το ύψος του κτηρίου, η διέλευση των ενοίκων και η εναρμόνιση του κτηρίου σε ένα καλαίσθητο περιβάλλον.

Prev project Next project
Scroll up Drag View