Ανέγερση δύο ισόγειων κατοικιών με πισίνα στα Σελλιά Ρεθύμνου

Κατοικίες

Σχετικά με το project

Σε οικόπεδο επιφάνειας 644 τ.μ., εντός οικισμού Σελλίων, Ρεθύμνης, ανεγείρουμε δύο νέες ισόγειες κατοικίες με δύο κολυμβητικές δεξαμενές στον περιβάλλοντα χώρο τους. Οι δύο κατοικίες οικοδομούνται σε διαφορετικές στάθμες, ώστε να υπάρχει οπτική επαφή με τη θέα, καθώς και για να προσφέρεται η μέγιστη δυνατή ιδιωτικότητα στους ενοίκους.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΙΣΟΓΕΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ 1

Η ισόγεια κατοικία 1 εμβαδού 130 τ.μ. τοποθετείται νότια του οικοπέδου. Μέσω της διαμορφωμένης δημοτικής οδού, ανατολικά της ιδιοκτησίας, οδηγούμαστε στο χώρο στάθμευσης ανατολικά της κατοικίας. Από το ίδιο σημείο, μέσω ημιυπαίθριου διαμορφωμένου χώρου, πραγματοποιείται η είσοδος στην κατοικία. Κατά την είσοδό συναντάμε τους χώρους διημέρευσης (σαλόνι νότια και κουζίνα βόρεια), το w.c. και τα δύο υπνοδωμάτια στο νότο. Τέλος, βόρεια στο κεντρικό τμήμα της κατοικίας και σε λειτουργική θέση με τα υπνοδωμάτια, τοποθετούνται δύο αίθρια για φωτισμό και αερισμό των κύριων χώρων της κατοικίας.

On Project

Σε όλη τη νότια παρειά του κτηρίου τοποθετούνται κατακόρυφα ανοίγματα, ώστε να εκτονώνονται τα υπνοδωμάτια και το σαλόνι σε υπαίθριο διαμορφωμένο χώρο.
Ο εξωτερικός χώρος της κατοικίας διαμορφώνεται σε δύο επίπεδα, υψομετρικής διαφοράς 3 μ.. Στο πρώτο επίπεδο τοποθετείται πέργκολα και λειτουργεί ως χώρος ανάπαυσης και στο δεύτερο τοποθετείται η κολυμβητική δεξαμενή της κατοικίας.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΙΣΟΓΕΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ 2

Η ισόγεια κατοικία 2 τοποθετείται βόρεια του οικοπέδου και έχει εμβαδόν 70 τ.μ.. Μέσω της διαμορφωμένης δημοτικής οδού, ανατολικά της ιδιοκτησίας, οδηγούμαστε σε χώρο στάθμευσης βόρεια της κατοικίας. Η είσοδος στην κατοικία πραγματοποιείται από την ανατολική πλευρά του κτηρίου, μέσω υπαίθριου διαμορφωμένου χώρου. Εσωτερικά κατά την είσοδο βρίσκονται οι χώροι διημέρευσης, (σαλόνι νότια και κουζίνα βόρεια), στην νοτιοδυτική πλευρά του κτηρίου τοποθετούνται το w.c. και τα δύο υπνοδωμάτια τα οποία εκτονώνονται σε ημιυπαίθριο διαμορφωμένο χώρο. Στον εξωτερικό χώρο της κατοικίας, ανατολικά, τοποθετείται πέργκολα για σκίαση, η οποία οριοθετεί έναν χώρο ανάπαυσης και η κολυμβητική δεξαμενή της κατοικίας.

Prev project
Scroll up Drag View