Ανέγερση διώροφης κατοικίας με στην Αγία Γαλήνη

Κατοικίες

Σχετικά με το project

Επί οικοπέδου εντός σχεδίου πόλεως Αγίας Γαλήνης υφίσταται πετρόκτιστο πλακοσκεπές κτίσμα το οποίο αποτελείται από ένα χώρο κουζίνας, και δύο δωματίων. Στο εν λόγω κτίσμα κληθήκαμε να πραγματοποιήσουμε εργασίες ανακαίνισης-συντήρησης (επιχρίσματα, χρωματισμοί, επένδυση δαπέδων και αντικατάσταση κουφωμάτων) καθώς και εσωτερικές διαρρυθμίσεις οι οποίες δεν θα θίξουν τον φέρον οργανισμό του κτηρίου, ούτε τα πολεοδομικά στοιχεία (δόμηση, κάλυψη, ύψος) και να δημιουργήσουμε νέους χώρους κουζίνας, καθιστικού, WC και υπνοδωματίου.

Βορειοδυτικά του οικοπέδου πρόκειται να ανεγερθεί νέα διώροφη οικοδομή συνολικής επιφάνειας δόμησης 117 τ.μ. η οποία αποτελείται από ένα διαμέρισμα ισογείου και ένα διαμέρισμα α’ ορόφου. Τα διαμερίσματα περιλαμβάνουν υπνοδωμάτιο, WC και ένα ενιαίο χώρο κουζίνας – καθιστικού.

Η πρόσβαση στο ισόγειο διαμέρισμα πραγματοποιείται από την υφιστάμενη είσοδο δυτικά του οικοπέδου, αλλά και από την κεντρική υφιστάμενη είσοδο βόρεια του οικοπέδου μέσω καταλλήλων κλιμάκων του περιβάλλοντος χώρου. Η πρόσβαση στο διαμέρισμα (α) ορόφου πραγματοποιείται απευθείας από τον πεζόδρομο βόρεια του οικοπέδου αλλά και από την κεντρική είσοδο μέσω της υφιστάμενης κλίμακας του περιβάλλοντος χώρου.

 

01

Από τον νότιο εξώστη του διαμερίσματος α’ ορόφου πραγματοποιείται η πρόσβαση στο δώμα του, μέσω κατάλληλα διαμορφωμένης κλίμακας. Η κλίμακα εντάσσεται ομαλά στις όψεις της οικοδομής μέσω κατακόρυφων μεταλλικών ράβδων στις οποίες τοποθετούνται ζαρντινιέρες διακοσμητικών φυτών, όπως και περιμετρικά των κιγκλιδωμάτων δώματος για τη δημιουργία μιας «πράσινης όψης».

Επιπροσθέτως, τοποθετείται μια διακοσμητική τοιχοποιία κάτω από τον ανατολικό βατό εξώστη του διαμερίσματος α’ ορόφου με σκοπό την προστασία και σκίαση συσκευής BBQ . Ασκεπής δεξαμενή νερού 2,25 τ.μ. και μεταλλική πέργκολα 21 τ.μ. τοποθετούνται στο δυτικό τμήμα της εξωτερικής διαμόρφωσης της υφιστάμενης κατοικίας και φυτεύονται συνολικά 31 τ.μ. του ακαλύπτου χώρου του οικοπέδου. Όπου δεν υπάρχουν επενδυμένες επιφάνειες το έδαφος φυτεύεται με κατάλληλα ενδημικά είδη φυτών υψηλής αντοχής και σε σημεία φυτεύονται εποχιακά λουλούδια.

Prev project Next project
Scroll up Drag View