Ανέγερση διώροφης κατοικίας με σοφίτα

Κατοικίες

Σχετικά με το project

Στο οικόπεδο 180 τ.μ. εντός σχεδίου πόλεως Ρεθύμνου, στην περιοχή «Μασταμπάς – Καλλιθέα» πρόκειται να ανεγερθεί νέα διώροφη κατοικία συνολικής επιφάνειας 145 τ.μ. με πυλωτή, σοφίτα 40 τ.μ. και με κολυμβητική δεξαμενή στον περιβάλλοντα χώρο. Η κατοικία εντάσσεται ομαλά στην αρχιτεκτονική της περιοχής και δεν θίγει το δομημένο και αδόμητο περιβάλλον. Παράλληλα, λειτουργικά είναι πλήρως εκσυγχρονισμένη με τις κατασκευές της περιοχής.

Για την εύκολη πλοήγηση στους χώρους του κτηρίου, θα κατονομάζουμε από εδώ και στο εξής τις στάθμες του ως Α,Β,Γ και Δ.

Στην Α στάθμη της κατοικίας τοποθετείται η πυλωτή του κτηρίου. Η πυλωτή είναι ανοιχτή σε όλα τα σημεία της, πλην αυτών που έρχονται σε επαφή με όμορη ιδιοκτησία και στα σημεία που αναπτύσσονται οι κολώνες του φέροντος οργανισμού του κτηρίου.

Στη Β στάθμη τοποθετείται η κεντρική είσοδος από το επίπεδο του δρόμου. Η πρόσβαση πραγματοποιείται μέσω γέφυρας, καθώς στο υποκείμενο επίπεδο το σημείο αυτό είναι ελεύθερο, λόγω της κλίσης του οικοπέδου και φυτεύεται. Από την ίδια στάθμη γίνεται και η είσοδος αυτοκινήτου στην πυλωτή, όπου χωροθετούνται οι θέσεις στάθμευσης.

 

01

Κατά την είσοδό του ο επισκέπτης συναντά δυτικά το κλιμακοστάσιο και ένα μικρό κοινόχρηστο w.c. και βόρεια έναν ενιαίο χώρο καθιστικού – κουζίνας. Το κλιμακοστάσιο ενώνει κατακόρυφα όλες τις στάθμες της κατοικίας (πυλωτή-σοφίτα).

Στη Γ στάθμη της κατοικίας τοποθετούνται τα δύο υπνοδωμάτια βόρεια και ένα λουτρό νοτιοανατολικά.

Η Δ στάθμη, είναι αυτή της σοφίτας, η οποία στεγάζεται με δίρριχτη στέγη και φιλοξενεί ένα ακόμα υπνοδωμάτιο με w.c.. Μέσω της σοφίτας πραγματοποιείται πρόσβαση στο δώμα της κατοικίας, το οποίο είναι εν μέρει φυτεμένο με χαμηλή βλάστηση. Τα ανοίγματα τοποθετούνται στη βόρεια και τη νότια πλευρά του κτηρίου, καθώς οι άλλες δύο αποτελούν μεσοτοιχίες. Έτσι, επιτυγχάνεται ο καλύτερος δυνατός φωτισμός και αερισμός του.

Στον περιβάλλον χώρο νότια της κατοικίας τοποθετείται μια μικρή κολυμβητική δεξαμενή εμβαδού 10 τ.μ. και ένας ακόμα χώρος πρασίνου.

Prev project Next project
Scroll up Drag View