Ανέγερση δύο νέων κατοικιών με δύο πισίνες στον Πλατανιά

Κατοικίες

Σχετικά με το project

Σε οικόπεδο 2000 τ.μ. που βρίσκεται στη θέση «Φιλημος» εκτός των ορίων του οικισμού Πλατανιά του Δήμου Ρεθύμνης, υφίσταται ισόγεια κατοικία 60 τ.μ. (βόρεια) και ανεγείρονται δύο νέες κατοικίες εμβαδού 70 τ.μ. (κέντρο) και 87 τ.μ. (νότια) με κολυμβητικές δεξαμενές.

ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

Η υφιστάμενη κατοικία, επιφάνειας 60 τ.μ., επισκευάζεται και αποκαθιστάται, ώστε να εναρμονίζεται με τις δύο κατοικίες που οικοδομούνται εκ νέου. Στον περιβάλλον χώρο της διατηρούνται τα υφιστάμενα δέντρα, προστίθεται μια κολυμβητική δεξαμενή και κάποια σημεία ανάπαυσης.

ΝΕΑ ΙΣΟΓΕΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΑΠΟ ΦΕΡΟΥΣΑ ΤΟΙΧΟΠΟΙΙΑ ΜΕ ΣΟΦΙΤΑ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ

Η κατοικία Α, εμβαδού 70 τ.μ., κατασκευάζεται από περιμετρική φέρουσα τοιχοποιία, η οποία σε τμήμα της δυτικής και της βόρειας όψης θα είναι εμφανής. Οι υπόλοιπες κατακόρυφες επιφάνειες καλύπτονται από επίχρισμα σοβά σε μπεζ απόχρωση και τα κουφώματα σε χρώμα καφέ, με όψη ξύλου. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα παραδοσιακό αρχιτεκτονικό ύφος με σύγχρονες λεπτομέρειες.
Στον περιβάλλοντα χώρο της κατασκευάζεται μια κολυμβητική δεξαμενή επιφάνειας 33 τ.μ., ενώ παραπλήσια αυτής τοποθετείται μεταλλική πέργκολα με επικάλυψή από αναρριχώμενα φυτά επιφάνειας 20 τ.μ., ώστε να επιτυγχάνεται η επιθυμητή σκίαση. Στα ακάλυπτα τμήματα του οικοπέδου προτείνονται διαμορφώσεις εδάφους με πρανή, ώστε να γεφυρώνεται η υπάρχουσα κλίση. Τα υπάρχοντα ελαιόδεντρα διατηρούνται και φυτεύονται νέα, ώστε να διακόπτεται η οπτική επαφή με τις γειτνιάζουσες κατοικίες.
Τμήμα του δώματος της κατοικίας καλύπτεται από μονορριχτη στέγη, ώστε να σηματοδοτείται η είσοδος. Το υπόλοιπο τμήμα είναι πλακοσκεπές και κατ’ επέκταση της πλάκας του δώματος κατασκευάζεται ανοικτός εξώστης, προσβάσιμος από εξωτερική κλίμακα.

On Project

Κατά την είσοδό του στην κατοικία, ο επισκέπτης συναντά ενιαίο χώρο διημέρευσης με τζάκι (καθιστικό, κουζίνα τραπεζαρία), λουτρό και το ένα υπνοδωμάτιο. Από το χώρο της κουζίνας ξεκινά το κλιμακοστάσιο που οδηγεί στη σοφίτα επιφάνειας 16 τ.μ. με ένα ακόμα υπνοδωμάτιο και w.c..

ΝΕΑ ΔΙΩΡΟΦΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΕ ΥΠΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ

Η κατοικία Β, επιφάνειας 87 τ.μ., κατασκευάζεται από οπλισμένο σκυρόδεμα, το οποίο καλύπτεται από σοβά σε λευκή απόχρωση, ενώ τα κουφώματα θα είναι από αλουμίνιο σε απόχρωση καφέ και όψη ξύλου. Αποτελείται από υπόγειο με ανεξάρτητη είσοδο, ισόγειο και α’ όροφο. Τμήμα του δώματος της κατοικίας καλύπτεται από μονορριχτη στέγη, ενώ το υπόλοιπο τμήμα είναι πλακοσκεπές. Στον περιβάλλοντα χώρο της κατασκευάζεται μια νέα κολυμβητική δεξαμενή επιφάνειας 41 τ.μ. και περιμετρικά της προτείνονται διαμορφώσεις εδάφους με πρανή, ώστε να γεφυρώνεται η υπάρχουσα κλίση. Τα υπάρχοντα ελαιόδεντρα διατηρούνται και φυτεύονται νέα, ώστε να διακόπτεται η οπτική επαφή με τις γειτνιάζουσες κατοικίες.

Κατά την είσοδο ο επισκέπτης συναντά τους διημέρευσης με το τζάκι και ένα βοηθητικό w.c.. Αντιδιαμετρικά αυτών χωροθετείται το ένα υπνοδωμάτιο με λουτρό και κεντρικά το κλιμακοστάσιο που οδηγεί στον όροφο. Στον α όροφο, χωροθετείται το δεύτερο υπνοδωμάτιο με λουτρό. Το δώμα του ισογείου εξυπηρετεί τον α’ όροφο ως χώρος βεράντας, όπου τοποθετείται μεταλλική πέργκολα επιφάνειας 18 τ.μ., με επικάλυψή από αναρριχώμενα φυτά. Μια δεύτερη μεταλλική πέργκολα τοποθετείται στην ανατολική όψη του ακινήτου άνωθεν της κλίμακας που οδηγεί στο υπόγειο, η οποία επίσης καλύπτεται από αναρριχώμενα φυτά.

Στο δυτικό όριο του οικοπέδου χωροθετείται χώρος στάθμευσης για τρία ΙΧ, κατάλληλα διαμορφωμένος για την εξυπηρέτηση ατόμων ΑμεΑ, ο οποίος θα εξυπηρετεί τις δύο νέες κατοικίες.

Prev project
Scroll up Drag View