Ανέγερση νέας διώροφης κατοικίας με σοφίτα και υπόγειο στο Ρέθυμνο

Κατοικίες

Σχετικά με το project

Σε οικόπεδο εντός σχεδίου πόλεως Ρεθύμνης καλούμαστε να σχεδιάσουμε διώροφη οικοδομή 3 διαμερισμάτων με θέση στάθμευσης για το κάθε ένα.
Η είσοδος στην οικοδομή πραγματοποιείται από την ανατολική παρειά του οικοπέδου, όπου χωροθετούνται και οι θέσεις στάθμευσης. Στο ισόγειο, εκατέρωθεν του διαμορφωμένου διαδρόμου εισόδου αναπτύσσονται δύο κατοικίες, 65 και 50 τ.μ. έκαστη.
Η πρώτη κατοικία βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του οικοπέδου και αποτελείται από 2 υπνοδωμάτια, λουτρό και τους χώρους διημέρευσης (σαλόνι, κουζίνα, τραπεζαρία), με ανατολικό προσανατολισμό, προς το δρόμο.

Η δεύτερη κατοικία βρίσκεται στη νότια παρειά του οικοπέδου και αποτελείται από 1 υπνοδωμάτιο, λουτρό και χώρους διημέρευσης με αντίστοιχο προσανατολισμό με την προηγούμενη περίπτωση.
Στο τέλος του διαμορφωμένου διαδρόμου εισόδου αναπτύσσεται κλιμακοστάσιο, μέσω του οποίου ο επισκέπτης αποκτά πρόσβαση στην τρίτη κατοικία που βρίσκεται στον όροφο και καλύπτει όλη την έκτασή του.

Στο βόρειο τμήμα χωροθετούμε τα υπνοδωμάτια (3) και το λουτρό, ενώ στο νότιο το w.c. και το σαλόνι.
Στη νότια παρειά του κτηρίου, δημιουργούμε μια σοφίτα που φιλοξενεί την κουζίνα και είναι προσβάσιμη μέσω του σαλονιού. Η εν λόγω σοφίτα δεν εκτείνεται σε όλο το μήκος του υποκείμενου ορόφου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται εσωτερικό μπαλκόνι προς το σαλόνι

 

6
Prev project Next project
Scroll up Drag View