Ανέγερση νέας διώροφης κατοικίας με υπόγειο στο Πανόραμα Ρεθύμνου

Κατοικίες

Σχετικά με το project

Σε οικόπεδο εντός του οικισμού Πανόραμα, Ρεθύμνης, σχεδιάζουμε διώροφη κατοικία με υπόγειο. Η κατοικία τοποθετείται στη βόρεια παρειά του οικοπέδου, ώστε να μπορεί να σχεδιαστεί ακόμα ένα κτήριο μελλοντικά νότια. Ογκοπλαστικά το κτήριο οργανώνεται έτσι ώστε η μορφή να ακολουθεί τη λειτουργία και αποτελείται από δύο όγκους σε ολίσθηση. Ένας εξ’ αυτών καλύπτεται από μονόρριχτη στέγη, η προέκτασή της οποίας οριοθετεί τον κεντρικό εξώστη.

Η είσοδος στο οικόπεδο γίνεται μέσω δημοτικής οδού στην ανατολική πλευρά του, όπου βρίσκεται και ο χώρος στάθμευσής. Στη συνέχεια μέσω ημιυπαίθριου χώρου γίνεται η είσοδος στην κατοικία. Στο ισόγειο χωροθετούμε τους χώρους διημέρευσης (καθιστικό, κουζίνα, τραπεζαρία) και ένα βοηθητικό w.c., ενώ στον όροφο τα τρία υπνοδωμάτια και το λουτρό, για περεταίρω ιδιωτικότητα.

Το καθιστικό είναι διαμπερές και εκτονώνεται σε βεράντα στην ανατολική (δρόμος) και σε αυλή στη δυτική πλευρά του. Προκειμένου να διακόπτεται η οπτική επαφή ανάμεσα στο δρόμο και τη βεράντα, τοποθετούμε ένα δέντρο ελιάς σαν φίλτρο.

05

Η αυλή έχει έναν εσωστρεφή χαρακτήρα, σε απόσταση από το δρόμο και τη φασαρία, προσφέροντας ένα ιδιωτικό σημείο για την οικογένεια. Στο ίδιο σημείο σχεδιάζεται και η κολυμβητική δεξαμενή.

Στο υπόγειο πέρα από κάποιους βοηθητικούς χώρους, σχεδιάζουμε έναν χώρο παιχνιδιού, καθώς και μια ανεξάρτητη γκαρσονιέρα εμβαδού 25 τ.μ.. Η είσοδος σε αυτήν γίνεται μέσω κλιμακοστασίου, από την πλευρά του δρόμου.

Prev project Next project
Scroll up Drag View