Ανέγερση νέας ισόγειας κατοικίας με υπόγειο και ενός υπόσκαφου κτηρίου

Κατοικίες

Σχετικά με το project

Σε οικόπεδο στην περιοχή του Γιαννουδίου, Ρεθύμνης κληθήκαμε να σχεδιάσουμε τρείς κατοικίες, μια εκ των οποίων προορίζεται για οικογένεια με άτομο ΑμεΑ.
Εκμεταλλευόμενοι την έντονη κλίση του εδάφους και τις ανάγκες των πελατών σχεδιάσαμε δύο διαφορετικούς όγκους, έναν μονώροφο με υπόγειο και έναν υπόσκαφο. Οι κατοικίες τοποθετούνται κεντρικά του οικοπέδου με βορειοανατολικό προσανατολισμό, όπου βρίσκεται και η θέα. Μέσω ανοδικού δρόμου ο επισκέπτης οδηγείται στους χώρους στάθμευσης και κατ’ επέκταση στις εισόδους των κατοικιών.

Στον υπόσκαφο όγκο συνυπάρχουν οι δύο μικρότερες κατοικίες, 70 τ.μ. η κάθε μια, οι οποίες είναι πανομοιότυπες και σε συμμετρία. Διαθέτουν βεράντα προς τη θέα και μια μικρότερη κατακόρυφη δίοδο στην πίσω πλευρά του κτηρίου για αερισμό και φωτισμό.

Ο μονώροφος όγκος φιλοξενεί την κατοικία 100 τ.μ. για την οικογένεια με άτομο ΑμεΑ.
Η είσοδος σε αυτήν γίνεται μέσω του υπογείου (80 τ.μ.) και με τη βοήθεια ανελκυστήρα η ανάβαση στους κύριους χώρους της. Περιμετρικά της κατοικίας αναπτύσσονται οι χώροι εκτόνωσής της, οι οποίοι προσανατολίζονται προς τη θέα. Εσωτερικά οι χώροι έχουν μελετηθεί και σχεδιαστεί κατάλληλα ώστε να προσφέρουν μια άνετη παραμονή στο χρήστη.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των κατοικιών είναι λιτά και συμβατά με το χαρακτήρα της περιοχής. Κύριο υλικό διαμόρφωσης των όψεων είναι το επίχρισμα σε γήινη απόχρωση, πόρτες και παράθυρα αλουμινίου, το γυαλί και το ξύλο.

 

05
Prev project Next project
Scroll up Drag View