Ανέγερση ξενοδοχείου 3* στις Μέλαμπες

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Σχετικά με το project

Σε οικόπεδο εκτός ορίων του οικισμού Μέλαμπες κληθήκαμε να σχεδιάσουμε ξενοδοχείο 3* με 2 κοινόχρηστους χώρους και 4 δίκλινες σουίτες.
Ανατολικά του οικοπέδου τοποθετούνται τα κοινόχρηστα κτήρια της δομής, συνολικού εμβαδού 360 τ.μ.. Τα δύο κτήρια τοποθετούνται υπό κλίση, στραμμένα προς τη θέα και σε επαφή, δημιουργώντας έναν ενιαίο όγκο.

Ο σχεδιασμός μας ανταποκρίνεται σε νέες δομικές πρακτικές και υλικά, ενώ παράλληλα δημιουργεί συνδέσμους εννοιολογικούς και μορφολογικούς με το παρελθόν.
Ένα από τα κεντρικά σημεία της δομής είναι το παραδοσιακό πατητήρι σταφυλιών και τα πήλινα αγγεία με μινωικές επιρροές, που συναντά ο επισκέπτης κατά την είσοδό του.

Στη συνέχεια συναντά το κεντρικό κτήριο, το οποίο πλαισιώνει κάδρο από πέτρινη τοιχοποιία και πλάκα με πέτρινη επικάλυψη, ώστε να διακρίνεται από τους υπόλοιπους όγκους. Στο κτήριο φιλοξενείται ο χώρος υποδοχής, το καφέ/μπαρ και οι βοηθητικές τους λειτουργίες. Στον ίδιο χώρο εκτίθεται αποστακτήρας παραδοσιακής ρακής, ώστε να μπορούν οι επισκέπτες να παρακολουθήσουν τη διαδικασία της παραγωγής.

On Project

Στο υπόγειο τοποθετούνται μεγάλα μοναστηριακά τραπέζια και βαρέλια κρασιού για δραστηριότητες οινογνωσίας και δοκιμής παραδοσιακών αποσταγμάτων, για μια ολοκληρωμένη εμπειρία.

Το δεύτερο κτήριο φιλοξενεί την εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, καθώς και τους βοηθητικούς της χώρους. Διαθέτει ανοιγόμενη οροφή από διάτρητα πανέλα και μεγάλα συρόμενα παράθυρα στην πρόσοψη, ώστε να «μεταμορφώνεται» τους καλοκαιρινούς μήνες και να εναρμονίζεται με τον εξωτερικό χώρο. Οι περιβάλλοντες χώροι διαμορφώνονται κλιμακωτά, ώστε να μην εμποδίζεται η θέα σε κανένα σημείο.

Στη συνέχεια μέσω μονοπατιών οι επισκέπτες διαμοιράζονται στα τέσσερα κτήρια των κατοικιών τα οποία είναι πανομοιότυπα. Χωροθετούνται στις κατάλληλες στάθμες, ώστε να μην παρεμποδίζουν τη θέα και το δώμα τους φυτεύεται, ώστε να εναρμονίζεται με τον περιβάλλοντα χώρο. Η κάθε κατοικία έχει εμβαδόν 75 τ.μ. και περιλαμβάνει δύο υπνοδωμάτια με en suite λουτρό, χώρο κουζίνας και σαλονιού, καθώς και αυλή στραμμένη προς τη θέα.

Prev project Next project
Scroll up Drag View