Νέα διώροφη κατοικία με μια πισίνα στον Ασώματο Ρεθύμνου

Κατοικίες

Σχετικά με το project

Σε οικόπεδο επιφάνειας 2407 τ.μ. στην περιοχή του Ασωμάτου, Νομού Ρεθύμνης, καλούμαστε να σχεδιάσουμε μια νέα διώροφη κατοικία με μια κολυμβητική δεξαμενή στον περιβάλλοντα χώρο της. Η κατοικία σχεδιάζεται στο βόρειο τμήμα του οικοπέδου και έχει τη μορφή «Γ», πλαισιώνοντας τη θέα. Οι όγκοι που απαρτίζουν το κτήριο τοποθετούνται βόρεια και ανατολικά, ώστε να προσφέρουν προστασία από τους ανέμους στον περιβάλλοντα χώρο που σχεδιάζεται. Με την εν λόγω κτηριακή διαμόρφωση γίνεται καθαρός διαχωρισμός ανάμεσα στις ζώνες μέρας-νύχτας.

Η κατασκευή γίνεται από οπλισμένο σκυρόδεμα, το οποίο επιχρίεται με σοβά γήινης απόχρωσης, ενώ ανά σημεία χρησιμοποιούνται διακοσμητικοί λίθοι και ξύλινες επικαλύψεις.
Η κατοικία έχει συνολικό εμβαδόν 330 τ.μ. και αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα. Κατά την είσοδό του ο επισκέπτης, από το βορρά, συναντά τους χώρους διημέρευσης (καθιστικό, τραπεζαρία, κουζίνα) και βορειοανατολικά το κλιμακοστάσιο που οδηγεί στον όροφο. Ανατολικά, δημιουργείται μία ζώνη ανάπαυσης, όπου τοποθετούνται 3 υπνοδωμάτια με λουτρό. Ο όροφος αναπτύσσεται στο βόρειο τμήμα του κτηρίου, όπου χωροθετούνται 3 ακόμα υπνοδωμάτια με λουτρό. Το δώμα του ισογείου χρησιμοποιείται ως βεράντα η οποία είναι προσβάσιμη και μέσω ανοιχτής κλίμακας, νότια του κτηρίου. Επ’ αυτού σχεδιάζονται δύο κατακόρυφα ανοίγματα για το φωτισμό των υποκείμενων υπνοδωματίων.

On Project

Στον περιβάλλοντα χώρο σχεδιάζεται κολυμβητική δεξαμενή βάθους 1,45 μ. και επιφάνειας 90 τ.μ., καθώς και μία πιο ρηχή για παιδιά 20,50 τ.μ.. Για τη γεφύρωση του ανοίγματος της πισίνας χρησιμοποιείται ξύλινη πλατφόρμα, που οδηγεί σε χώρο ανάπαυσης στο κέντρο της κολυμβητικής δεξαμενής.

Prev project Next project
Scroll up Drag View