Κατοικίες

Σχετικά με το project

Διάσπαρτα στις ορεινές περιοχές της Κρήτης, τα μιτάτα αποτελούν θολωτά πέτρινα κτήρια που χρησιμοποιούνται σαν ποιμενικά καταλύματα και αποθήκες τυριών.
Ετυμολογικά η ονομασία ‘’μιτάτο’’ προέρχεται από τη λατινική λέξη metatum, δηλαδή στρατιωτικό κατάλυμα.
Η κατασκευή τους ακολουθεί την αρχιτεκτονική των μινωικών θολωτών τάφων, κατοψικά έχουν κυκλικό σχήμα και χτίζονται κυρίως από πέτρα, αλλά σε λίγες περιπτώσεις χρησιμοποιείται και ξύλο.Η διάμετρος των μιτάτων κυμαίνεται εσωτερικά από 3,5 μέχρι 5,5 μέτρα. Μέσα υπάρχουν θυρίδες στις οποίες τοποθετούνται προσωπικά αντικείμενα, πεζούλες για ύπνο και η παραστιά (εστία).
Πολλές φορές συνοδεύονται από αχυρώνες και πηγάδια και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της κρητικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

GLAMPING (glamorous camping)
Μια σύγχρονη μορφή κάμπινγκ με ανέσεις και υπηρεσίες, που συνήθως δεν σχετίζονται με το κάμπινγκ όπως το έχουμε μέχρι σήμερα στο μυαλό μας.Στόχος μας είναι η διερεύνηση της αρχιτεκτονικής της αρχέτυπης δομής και η μεταφορά της σε ένα νέο τύπο κατοικίας. Μια ελαφριά κατασκευή με κύρια υλικά το μέταλλο (σκελετός) και το ξύλο (στοιχεία πλήρωσης και διακοσμητικά), η οποία θα λειτουργεί ως τόπος προσωρινής διαμονής.Η συμπαγής πέτρα του μιτάτου μεταφράζεται στη νέα δομή με πέτρινο καπλαμά, αναπαράγοντας το μνημειώδες ύφος του.

 

On Project

ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ
«Δεντρόσπιτο»
Δημιουργία μιας υπερυψωμένης ελαφριάς κατασκευής που λειτουργεί ως τόπος συγκέντρωσης των επισκεπτών, με στόχο τη χαλάρωση.Σύνδεση επιμέρους χώρων με χωμάτινα και ξύλινα μονοπάτια.

«Οικολογικός θόλος» (Ecological Canopy)Θόλος από ελαφριά, φυσικά υλικά (μπαμπού) που προσφέρει σκίαση και λειτουργεί ως τόπος αθλητικών ή μη δραστηριοτήτων, χωρίς να εμποδίζει την επαφή με τη φύση.

Prev project Next project
Scroll up