Ανακαίνιση και αποκατάσταση υφιστάμενης ισόγειας κατοικίας στη Λαμπινή Ρεθύμνου

Κατοικίες

Σχετικά με το project

Σε οικόπεδο εντός ορίων του οικισμού Λαμπινής, Ρεθύμνης, υφίσταται ισόγεια κατοικία 56 τ.μ., ερειπωμένη, κατά το μισό τμήμα ασκεπής και κατά το υπόλοιπο σκεπασμένη με ετοιμόρροπη πλάκα. Κληθήκαμε στην εν λόγω περίπτωση να αποκαταστήσουμε το κτήριο στην πρότερή του κατάσταση και να προσθέσουμε ένα μεσοπάτωμα (σοφίτα), ώστε να καλυφθούν οι νέες ανάγκες του ιδιοκτήτη.

Σεβόμενοι τις αρχιτεκτονικές επιρροές της περιοχής αποκαθιστούμε την πέτρινη τοιχοποιία που έχει καταστραφεί και καλύπτουμε το κτίσμα με τετράρριχτη στέγη, μέσα στην οποία δημιουργείται η νέα σοφίτα. Όσον αφορά στις όψεις, χρησιμοποιείται επίχρισμα γήινης απόχρωσης και στις γωνίες διακοσμητική πέτρινη επικάλυψη. Διατηρούμε τα υφιστάμενα ανοίγματα στο νότο και την ανατολή, τα οποία κοσμούνται με πέτρινα υπέρθυρα.

 

02

Η είσοδος στην κατοικία πραγματοποιείται από τη νότια παρειά του κτηρίου και ανατολικά τοποθετείται ξύλινη πέργκολα, η οποία προσφέρει σκίαση στον υπαίθριο χώρο ανάπαυσης. Οι παραπάνω διαμορφωμένοι χώροι οριοθετούνται με μια πλάκα σκυροδέματος, ενώ το υπόλοιπο οικόπεδο φυτεύεται.

Εσωτερικά, στη στάθμη του ισογείου, ένας ενιαίος χώρος φιλοξενεί το σαλόνι και την κουζίνα, τα οποία χωρίζονται με ένα ελαφρώς χρωματισμένο γυάλινο πανέλο, την τραπεζαρία και το χώρο του γραφείου. Το υπνοδωμάτιο όπως και το λουτρό. αποτελούν ξεχωριστά δωμάτια στην ίδια στάθμη. Στη βόρεια παρειά χωροθετείται το κλιμακοστάσιο που οδηγεί στη σοφίτα, η οποία φιλοξενεί ένα ακόμα υπνοδωμάτιο με εσωτερικό w.c. και ένα εσωτερικό μπαλκόνι. Για το φωτισμό και τον αερισμό της σοφίτας τοποθετείται ένας φεγγίτης επί της στέγης, καθώς και ένα άνοιγμα στον εσωτερικό τοίχο του υπνοδωματίου.

Next project
Scroll up Drag View